Zakelijk

Zo start je een b2c webshop

Het beginnen van een b2c (business to consumer) webshop is nog nooit zo makkelijk geweest als nu. Er zijn verschillende platforms te vinden, waarop je in mum van tijd een leuke webshop kunt bouwen. 1 van deze platforms is bijvoorbeeld Magento, een Magento specialist kan jou helpen met de inrichting. In dit artikel vind je een aantal tips voor met beginnen met een b2c webshop.

De beste platforms voor het maken van een b2c webshop


Zoals gezegd zijn er verschillende platforms te vinden waarop je je b2c webshop kunt bouwen. Er zijn zelfs zo veel platforms te vinden dat het knap lastig kan zijn om de juiste te kiezen. Een zeer goed platform voor het bouwen van een webshop is het platform Magento. Dit is een programma van Adobe die ook bijvoorbeeld het welbekende programma Photoshop maakt. Magento staat bekend om het intuïtieve design en de enorm uitgebreide mogelijkheden. Je kunt echt vanuit niks een zeer mooie webshop bouwen. Daarnaast zijn de webshops die gebouwd worden via het platform ook nog eens zeer Google-vriendelijk. Dit is belangrijk voor de vindbaarheid van je webshop. Ook zijn er erg veel uitbreidingen beschikbaar. Een ander goed platform voor webshops is Shopify. Shopify is misschien zelfs nog gemakkelijker te gebruiken, maar heeft ook minder mogelijkheden. Zeker qua design. Shopify werkt namelijk met zogeheten pre-built-templates. Je kunt dus niet, zonder te coderen, een geheel eigen webshop ontwerp tot leven brengen.

Het verschil tussen een webshop en een goede webshop


Er zit een verschil tussen een webshop en een goede webshop. Het is zo dat je tegenwoordig erg eenvoudig kunt beginnen met een webshop. Omdat dit zo eenvoudig is beginnen steeds meer mensen een webshop. De concurrentie blijft dus gestaag toenemen, door de enorme toename aan webshops. De drempel om een webshop te beginnen ligt gewoon erg laag. Goed webshop design is daarom cruciaal om je te kunnen onderscheiden. En een goede webshop ontwerpen is erg lastig. Zeker als je geen ervaring hebt in design of coderen.

Voordelen van een webshop laten maken


Je kunt er ook voor kiezen om je webshop te laten maken door een professional. Zo weet je zeker dat de webshop op een juiste manier wordt gebouwd. Je kunt hierdoor al snel een streepje voor krijgen op de concurrentie. Daarnaast weten webdesigners precies hoe je een webshop zo ontwerpt dat de webshop geoptimaliseerd is voor conversies. Hierdoor zal je meer verkopen met je webshop en dat is natuurlijk het uiteindelijke doel.

Dit vind je misschien ook leuk...