Computer

Wat zijn de voordelen van een digitale menukaart?

Het gebruiken van digitale menukaarten in restaurants brengt diverse voordelen met zich mee. Helaas is niet iedereen zich op de hoogte van de voordelen, want niet in elk restaurant worden er digitale menukaarten gebruikt. Zie hier voor meer informatie omtrent digitale menukaarten.

HACCP-horeca is verplicht

De HACCP is een systeem die het veilig eten van voedingsmiddelen stimuleert. Iedereen die etenswaren bereid of verkoopt, is verplicht om zich aan de HACCP-principes te houden. Daarom is HACCP horeca verplicht. Volgens de HACCP is hygiëne tijdens het hele proces van produceren van voedingsmiddelen erg belangrijk. Restaurants en cafés zijn niet alleen verplicht om zich aan de HACCP te houden, ze moeten ook een HACCP-plan opstellen. Dit plan kan verschillen per bedrijf. Iedereen moet namelijk een plan opstellen dat past bij zijn/ haar bedrijf. Dit plan moet de zeven basisprincipes van de HACCP bevatten. Het plan bestaat uit taken die werknemers uit moeten voeren om de basisprincipes te waarborgen. Hierbij kan je onder andere denken aan het plakken van stickers met houdbaarheidsdatum op producten.

Digitale menukaarten in HACCP-horeca

De digitale menukaarten gaan goed samen met de HACCP-principes. Dit systeem heeft namelijk als doel om het veilig eten van voedingsmiddelen te stimuleren. Een voordeel van digitale menukaarten is dat hiermee allergie- en voedingsinformatie weergegeven kan worden. Op een normale menukaart kan je dit niet allemaal weergeven, omdat het veel te veel informatie is. Op een normale menukaart ben je beperkt tot het weergeven van voedingsmiddelen en de prijzen. Doordat men met een digitale menukaart uitgebreid geïnformeerd wordt, kan iedereen de beste keuze voor zichzelf maken. Dit stimuleert het veilig eten van voedingsmiddelen. 

Een ander voordeel van digitale menukaarten is dat het erg flexibel is, je kunt makkelijk aanpassingen maken. Je kunt bijvoorbeeld de soep van de dag gemakkelijk aanpassen of eventuele promoties weergeven. Wanneer bepaalde gerechten momenteel niet verkrijgbaar zijn, kan je dit ook eenvoudig weergeven. Met een normale menukaart is dit natuurlijk niet mogelijk.

Verder zijn digitale menukaarten een kosteneffectieve oplossing. Normale menukaarten vergen veel tijd en geld. Digitale menukaarten kunnen gezien worden als investering. De kosten van de digitale menukaarten krijg je binnen een korte tijd terug. Nadat je de kosten hebt ontvangen, zal je alleen maar winst maken met de digitale menukaarten. Je hoeft immers niet regelmatig nieuwe papieren menukaarten af te laten drukken bij elke kleine aanpassing. Bovendien is het gebruik van digitale menukaarten milieuvriendelijk. Het regelmatig verspillen van papier is ten slotte niet erg milieubewust.

Dit vind je misschien ook leuk...