Beveiliging

Versterk je veiligheidsgevoel met een noodknop

De naam “noodknop” spreekt voor zich en gebruik je enkel in gevaarlijke situaties. Je kan de knop herkennen aan zijn rode kleur. Vaak is de noodknop geplaatst bij een muur of machine. Wist je dat het ook mogelijk is om een persoonlijke knop te hebben? De noodknop is draadloos waardoor je hem overal met je mee kunt dragen. In dit artikel vertellen wij wanneer je voor een persoonlijke noodknop in aanmerking kan komen.

Persoonlijke situatie 

Wanneer je te maken hebt met geweld kan een noodknop een veiligheidsgevoel brengen. Ook als je wordt bedreigd kan dit een goed idee zijn. Door middel van de noodknop ben je nooit echt alleen. Als je in een gevaarlijke situatie komt druk je onopvallend op de knop en binnen enkele seconden wordt er een verbinding gemaakt met de alarmcentrale. Vervolgens wordt de politie aangestuurd naar de locatie waar jij je bevindt. Heb jij te maken met een gevaarlijke persoonlijke situatie, zoals agressie en bedreiging? Overweeg dan een noodknop. 

Veiligheid tijdens werk

Wist je dat een groot deel van de mensen te maken heeft met agressie en geweld op werk? Zo heeft 23 procent van de werknemers te maken met agressie en ongeveer 3 procent met geweld. Beroepen die veelal beschikken over een noodknop zijn de politie en inspectiediensten. Voor al deze mensen is een noodknop essentieel om een veilige werkomgeving te creëren. Lopen jij en je collega’s het risico om in een noodsituatie terecht te komen waarin snel hulp moet worden ingeschakeld? Dan is de noodknop waarschijnlijk een toegevoegde waarde. 

Advies over beveiliging

Naast een noodknop zijn er ook nog andere mogelijkheden om het veiligheidsgevoel te versterken. Denk hierbij aan camera’s, alarmsystemen en andere producten. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan een veiligheidsspecialist om hulp. Ontdek de mogelijkheden om de veiligheid te bevorderen. 

Dit vind je misschien ook leuk...