Beveiliging

Test je VPN online met de beste VPN services

Beschik je over een VPN, maar twijfel je of je de juiste keus hebt gemaakt? Je kunt online je VPN testen met verschillende services – zo zie je of je de beste keuze hebt gemaakt. Er zijn een aantal punten die je zou moeten checken bij het gebruiken van de VPN. Lees hier welke dat zijn, en hoe je online kunt testen of jouw VPN de beste service verleent.

Test je VPN op veiligheid

Je VPN moet je ip-adres uiteraard afschermen. Dit is de basisvereiste van een VPN, want je wilt ongezien kunnen surfen. Hoe check je nu of je ip-adres is afgeschermd? Er zijn verschillende online services die je helpen met het testen van je VPN-veiligheid. Een voorbeeld is whatismyip.com. Of google simpelweg ‘wat is mijn ip’ en kies voor een betrouwbare website – je herkent deze aan het groene vinkje voor de link. 

Volg deze drie stappen:   

  1. Schakel je VPN uit en laat de website je ip-adres tonen. 
  2. Doe nu hetzelfde, maar dan nadat je VPN is ingeschakeld.
  3. Vergelijk bovenstaande resultaten; deze zouden moeten verschillen. 

Overige online veiligheidstesten

  • Test of je een DNS-lek hebt, bijvoorbeeld via dnsleaktest.com.
  • Gebruik je Chrome, Firefox of Opera? Controleer dan of je een WebRTC-lek hebt via ipleak.net.

Zo test je de snelheid van je VPN

Een VPN zal altijd je snelheid omlaag halen wanneer ingeschakeld: gemiddeld is dit zo’n 10 tot 30 procent. Maar hoe weet je nu hoeveel snelheid je inlevert? Welke van de vele online services is nu de beste om de snelheid van je VPN aan een test te onderwerpen, en hoe doe je dat? Een stappenplan:

  1. Google ‘test internet speed’ en kies uit de lijst met geverifieerde zoekresultaten een betrouwbare aanbieder.
  2. Test je internetsnelheid met je VPN ingeschakeld én uitgeschakeld.
  3. Vergelijk beide snelheden.

Niet tevreden? Stap over

Dit is een greep uit de beste gratis online test services voor je huidige VPN. Ben je niet tevreden met de snelheid of beveiliging? Stap dan over op 1 van de beste VPN met een betere waardering zodra dat mogelijk is. Weet ook dat je de meeste VPN’s 30 dagen kunt gebruiken met niet-goed-geld-terug-garantie.

Dit vind je misschien ook leuk...