Marketing

Op deze manier kun jij je website optimaliseren!

Wanneer je een website hebt is het van groot belang dat je website wel gevonden wordt door de juiste doelgroep. Er zijn een hele hoop manier die je zou kunnen toepassen om je website te optimaliseren, waardoor je website beter naar voren komt. Op het moment dat je website optimaal is, zal dit ten goede komen voor de positie in de organische zoekresultaten.

Tip 1: maak je website mobielvriendelijk

Tegenwoordig worden steeds meer aankopen gedaan via een mobielapparaat, dit kan via een telefoon of tablet zijn. Vandaar dat het zeer belangrijk is dat je jouw website optimaliseert voor mobiel, want je wilt immers niet dat bezoekers afhaken vanwege een website die niet werkt. Afbeeldingen die op de website worden geplaatst hebben invloed op de kwaliteit van je website. Het is daarom van groot belang dat het formaat van de afbeeldingen automatisch aan het platform worden aangepast.

Tip 2: analyseer search engine optimization

Om zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten van Google te komen, zul je jouw website moeten optimaliseren. Zoekmachine optimalisatie kan een intimiderende taak zijn en je zou hiervoor ook een specialist kunnen inschakelen. Maar wat is SEO nou eigenlijk? De organische zoekresultaten van Google hangen deels af van hoe goed en snel jouw website werkt. Op het moment dat alle content snel geladen wordt op je website, heeft dit een positief effect op jouw ranking. Het is ook van belang dat de content op je website relevant is aan het onderwerp, want ook dit heeft invloed op de organische zoekresultaten in de zoekmachines. Hoe relevanter de content, hoe groter de kans is op betere zoekresultaten.

Tip 3: versnel de laadtijd van je website

De laadtijd van je website is ook van grote invloed op de positie in de organische zoekresultaten, conversie en het aantal bezoekers dat op je website komt. Een langzame paginasnelheid zorgt voor een slechte ervaring bij bezoekers en daarom gebruikt Google de paginasnelheid als rangschikkingsfactor. De volgende stappen helpen bij het versnellen van je website:

  • Zorg voor een minimale grootte van de afbeeldingen;
  • Voorkom dat je pagina bestaat uit zo weinig mogelijk verwijzingen vanuit andere pagina’s;
  • Minimaliseer HTTP-aanvragen voor de verschillende delen van de pagina;
  • Laat zowel CSS als Javascript gelijktijdig laden.

Tip 4: schrijf relevante content

Relevante content is ook een belangrijke factor bij het optimaliseren van je website. Hoe relevanter de content is aan jouw website, des te beter je website zal scoren in de organische zoekresultaten van Google. Het creëren van eigen content blijft van groot belang. Promoot bijvoorbeeld je nieuwsberichten op sociale media kanalen en zorg ervoor dat je lezers dit delen met hun volgers. Op deze manier is de kans groter dat je jouw bezoekers verbind met jouw bedrijf.

Tip 5: maak je website gebruiksvriendelijk

Verplaats jezelf in een bezoeker, wat zie je en zijn er zaken die je opvallen op de website? Ga zelf ook eens door het aankoopproces heen, wellicht dat er zaken zijn die niet soepel verlopen. Hoe makkelijker je website in gebruik is, hoe positiever de klantervaringen zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...