Huis

Is een zwevend TV meubel kopen een aanrader of niet?

We trappen een open deur in wanneer we je vertellen dat het aanschaffen van een TV meubel tegenwoordig in zeer veel verschillende uitvoeringen mogelijk is. In eerste instantie kan je bijvoorbeeld overgaan tot het kopen van een staand TV meubel. Zo’n meubel komt uitstekend tot haar recht in een eerder klassiek of traditioneel geïnspireerd interieur. Een andere mogelijkheid die vooral de voorbije jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen is het zwevend TV meubel. Voor dit type meubel geldt in de praktijk dat ze over een net wat specialer design beschikt waardoor ze als absolute eye-catcher kan fungeren. Overweeg jij ook het aanschaffen van een dergelijk TV meubel? Dan is het een aanrader om je even grondig te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

            Wat zijn de voordelen van een zwevend TV meubel?

Laat ons allereerst even kijken naar de voordelen waar je op kan rekenen op het ogenblik dat je ervoor kiest om een zwevend TV meubel aan te schaffen. Allereerst is het zo dat een dergelijk meubel aan de muur wordt bevestigd. Dit zorgt ervoor dat je zeer precies kan bepalen op welke hoogte je televisie moet komen te hangen. Bovendien is het op deze manier veelal ook mogelijk om iets meer afstand te creëren tussen de persoon die naar de televisie gaat kijken en het toestel zelf. Dit is een eerste belangrijk voordeel. Dit geldt natuurlijk niet in het minst voor mensen die over een kleinere woonkamer met een beperkte diepte beschikken.

Het tweede voordeel van een zwevend TV meubel is terug te vinden in het feit dat je de ruimte onder het meubel vrij kan houden. Dit levert je eigenlijk niet één, maar wel twee concrete voordelen op. Denk hierbij onder meer aan de volgende:

  1. Je kan er een mooie kast neerzetten om films en toestellen in op te bergen;
  2. Je hoeft niet telkens de kast te verplaatsen om onder het tv-meubel te poetsen;

Naast bovenstaande is het zo dat een hoogglans zwevend TV meubel in de praktijk niet zelden als belangrijke eyecatcher wordt bestempeld in een woonkamer. Dat geldt natuurlijk ook voor een standaard TV meubel, maar het lijkt er naar uit te zien dat een zwevend exemplaar toch als veel specialer wordt ervaren. Wil je dus met andere woorden graag dat je TV meubel ook over een extra speciale uitstraling beschikt? Dan zal je kunnen vaststellen dat je wellicht ook zal willen kiezen voor een bijzonder, zwevend exemplaar.

            Zijn er ook nadelen aan dit type van meubel verbonden?

Uiteraard is het zo dat je niet alleen maar kan rekenen op voordelen wanneer je kiest voor het aanschaffen van een zwevend TV meubel. Enkele niet onbelangrijke nadelen om rekening mee te houden zijn echter niet voor iedereen even goed van toepassing. Neem nu bijvoorbeeld het feit dat het behoorlijk complex is om een zwevend TV meubel te plaatsen. Dat kan een nadeel zijn, maar niet wanneer je de plaatsing sowieso zou uitbesteden aan een expert. Ben je van plan om het meubel wel zelf te installeren? Dan wordt het uiteraard een ander verhaal.

Een tweede belangrijk nadeel waar je steeds de nodige aandacht aan zal moeten besteden bij eender welk meubel heeft te maken met het feit dat niet elke muur zomaar een zwaar meubel kan dragen. Voor een TV meubel geldt dat ze doorgaans niet over een zeer zwaar gewicht beschikt, maar toch is dit zeker een punt waar je rekening mee zal moeten houden. Controleer voorafgaand aan het plaatsen van het meubel altijd of de muur in kwestie dit gewicht zal kan dragen. Is dat niet het geval of heb je toch eerder de nodige twijfels? Dan spreekt het voor zich dat het beslist geen goed idee is om ervoor te kiezen om een zwevend TV meubel te kopen. Een standaard exemplaar is dan wellicht een veel betere keuze.

            Wanneer is een zwevend TV meubel echt het interessantst?

In principe zou je er in elke woning voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een zwevend TV meubel. Er zijn echter situaties waarin dit nog interessanter is. In eerste instantie is dit het geval in huizen waarvan mensen willen dat ze zo onderhoudsvriendelijk mogelijk zijn. Dit betekent dat er niet continue met meubels moet worden gesleurd op het ogenblik dat er schoongemaakt dient te worden. Veel mensen vinden het ook belangrijk dat er zo weinig mogelijk obstakels op hun vloer zijn terug te vinden, bijvoorbeeld omdat ze kleine kinderen in huis hebben rondlopen. In dit soort gevallen is de keuze voor een zwevend meubel zeker en vast extra interessant. Dit geldt overigens niet alleen voor je TV meubel. Heb je een kleine woonkamer waardoor alle ruimte die je ter beschikking kan hebben telt? Ook dan is het zeker en vast interessant om de aankoop van een zwevend TV meubel te overwegen.

            Over welk design moet jouw zwevend meubel beschikken?

Er wordt van een zwevend TV meubel in de praktijk vaak gezegd dat ze altijd over een strak, modern design beschikt. Dat is helemaal niet juist, integendeel. Het is bijvoorbeeld zo dat er zelfs zwevende TV meubels bestaan die bijvoorbeeld van hout zijn gemaakt. Ook een metalen exemplaar behoort tot de mogelijkheden. Je dient er bij het kopen van een dergelijk meubel altijd rekening mee te houden dat de keuze voor het materiaal niet alleen bepalend is voor de uitstraling, maar ook voor met name de kwaliteit en levensduur van het meubel. Een houten TV meubel kan bijvoorbeeld in de praktijk een stuk minder lang meegaan in vergelijking met bijvoorbeeld een metalen exemplaar.

Is het voor jou van belangrijk dat je ruimte zo weinig mogelijk “gebroken” wordt? In dat geval zou je ook altijd kunnen overwegen om te opteren voor het kopen van een zwevend TV meubel waarbij er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van glas. Op die manier wordt het ruimtelijke effect niet gebroken terwijl je toch kan genieten van een prachtig mooi meubel. Let wel, een dergelijk glazen meubel kan behoorlijk zwaar wegen. In het bijzonder hiervoor geldt dan ook dat je altijd extra grondig dient te controleren of je muur wel of niet geschikt is voor het bevestigen van een dergelijk TV meubel. Bij Furnea Schiedam is er een ruime collectie zwevende TV-wandmeubels in diverse formaten en woonstijlen.

Dit vind je misschien ook leuk...