Zakelijk

Hoe je structuur aanbrengt in je werk

Structuur in je manier van werken is enorm belangrijk. Hierdoor kan je vaker beter presteren en hou je een beter overzicht. Als je geen structuur in je manier van werken hebt dan is er een kans dat je grote fouten gaat maken en dat jij je werk niet op tijd af hebt. Het gevolg daarvan is dat je minder plezier hebt in je werk en dat je eventueel klanten of je baan verliest omdat je niet geordend en structureel werkt. Als je wilt weten hoe je het beste structuur aanbrengt, dan kan je dat hier lezen.

Plan goed vooruit

Als werknemer of eigenaar van een bedrijf is het belangrijk dat je goed vooruit plant. Zo weet je waar je de aankomende weken aan toe bent en kan je niet in de knoei komen met verschillende afspraken of werk wat gedaan moet worden. Zorg ervoor dat je minstens twee weken vooruit plant, hierdoor houd je namelijk makkelijker en beter overzicht over het werk en eventuele afspraken. Plannen is een essentieel onderdeel van structureel werken. Plan je niet, dan is het onmogelijk om structuur aan te brengen.

Houd je aan afspraken

Het is belangrijk dat jij je aan afspraken houd. Als jij niet op een afspraak komt opdagen dan moet deze in de meeste gevallen opnieuw geplant worden. Dit kost vaak meerdere uurtjes en daarvoor moet je weer ander werk opschuiven. Dat is vervelend want zo blijf je werk en andere afspraken uitstellen. Daarom is het belangrijk dat jij je aan afspraken houd en als je niet naar een afspraak kan gaan, dat je goed vooruit plant. Zo kom je namelijk niet snel in de knoei.

Maak gebruik van hulpmiddelen

Plannen en het bijhouden van afspraken kan soms erg ingewikkeld zijn als je geen gebruik maakt van verschillende hulpmiddelen. Je kan het beste software zoals project portfolio management gebruiken om je werk en afspraken bij te houden. Voor elk probleem bestaat er wel een hulpmiddel!

Dit vind je misschien ook leuk...