Zakelijk

Heeft het design van je website invloed op SEO?

Het is voor bedrijven en mensen die als freelancer werken van belang om een goede website te hebben. Dat komt doordat je via een website veel meer nieuwe klanten kunt bereiken. De meeste mensen kijken tegenwoordig eerst op het internet wanneer zij een product of een dienst nodig hebben. Om ervoor te zorgen dat zij op jouw site terecht komen, is de SEO van groot belang. Vervolgens zorgt het design van de site er uiteindelijk voor dat bezoekers klanten worden. Een vraag die bij velen door het hoofd spookt is of het design ook een effect heeft op de SEO.

Wat houdt de SEO van een site in?

Je moet ervoor zorgen dat mensen die interesse hebben in jouw bedrijf de site van jouw bedrijf eerder te zien krijgen dan de site van jouw concurrenten. Sommige mensen weten niet wat zij kunnen doen om ervoor te zorgen dat hun site hoger komt te staan in de zoekresultaten van Google. Verreweg de meeste mensen gebruiken Google als zoekmachine. Daarom is het van belang om hier op in te spelen door SEO toe te passen. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Dat betekent dus dat jouw site wordt geoptimaliseerd zodat deze beter vindbaar is. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Het kan bijvoorbeeld zijn door teksten op je site te plaatsen waar je een bepaald zoekwoord in verwerkt. Je moet de tekst dan op een aantal andere manieren aanpassen waardoor deze optimaal is. Door veel van dit soort teksten op je site te plaatsen zorg je er dus voor dat jouw site beter vindbaar is.

Het design van je site is van belang

Er zijn nog een aantal andere zaken die invloed hebben op de SEO van jouw site. Zo heeft het design van je site bijvoorbeeld ook veel invloed op de vindbaarheid van jouw website. Daarom is het voor de meeste mensen slim om de site niet zelf te bouwen, maar hier een webdesign bedrijf voor in te schakelen. Zo weet je zeker dat de site op een goede manier wordt gebouwd waardoor deze optimaal is voor de vindbaarheid op Google. Er zijn namelijk verschillende dingen waar de webdesigners die aan jouw site werken rekening mee moeten houden. Sommige van deze dingen zijn redelijk voor de handliggend, maar andere zaken zijn onbekend voor de meeste mensen. Daarom is het zeker voor mensen die nog niet zo veel ervaring hebben met het bouwen van een website slim om dit uit te besteden aan mensen die hier meer verstand van hebben.

Waarom heeft het design van de site invloed op de SEO?

Hoe goed jouw site scoort op het gebied van SEO wordt door Google bepaald op basis van verschillende onderdelen. Onder deze dingen vallen bijvoorbeeld ook interactie met de bezoeker van de site. Ook de content die op je site staat is van belang en deze moet natuurlijk wel op een leuke manier zijn aangegeven zodat de bezoekers dit interessant vinden.

Dit vind je misschien ook leuk...