Marketing

Een website laten maken: zo kies je de beste specialist

Je hebt besloten dat een website laten makenvoor jou de beste optie is, dus het is zaak om daar een geschikte specialist voor aan te wijzen. Deze specialist moet voor jou een website gaan maken die overtuigend is, die bezoekers aantrekt en die je zelf daarna ook gemakkelijk kunt onderhouden en bijwerken. Het is dus essentieel dat je een ontwerper uitkiest die dat kan en dat is soms moeilijk te vinden. Elke webdesigner geeft aan de beste te zijn en ook de prijzen lopen erg uiteen. Maar voordat je gaat kijken naar kosten, zijn er enkele voorwaarden waaraan een goede designer moet voldoen. Wil jij een website laten maken, dan selecteer je met de onderstaande informatie de besten voordat je een keuze maakt.

Kun je een mobile friendly website laten maken?

Iedere webdesigner zal je een responsive website aanbieden, maar kun je ook een mobile friendly website laten maken? Tegenwoordig worden meer dan de helft van de zoekopdrachten uitgevoerd met een mobiel apparaat en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden. Een mobile friendly website is specifiek ontworpen voor gebruikers van een telefoon of tablet en aan de hand van dat mobiele ontwerp wordt dan ook een versie gemaakt voor de pc en laptop. Google heeft als doel haar klanten zo goed mogelijk te helpen en dat betekent dat mobile friendly websites de voorkeur gaan krijgen. Kies een webdesigner die dat voor je realiseert en je mobiele bezoekers worden in de watten gelegd.

Tip: maak wel een analyse van het soort verkeer dat je verwacht. Het heeft geen prioriteit om een mobile friendly website te laten maken als je al weet dat jouw bezoekers vooral van de pc werken.

Welk Content Management Systeem wordt bijgeleverd?

Het Content Management Systeem (CMS) is het programma dat je gaat gebruiken om zelf veranderingen aan te brengen aan je website. Het is specifiek ontworpen zodat iedereen dat kan. Als je een website wilt laten maken is het goed om vooraf te achterhalen welk systeem je daarbij krijgt. Vooral als je geen ervaring hebt met het updaten van websites en programmeren, is het belangrijk dat dit CMS zo gebruikersvriendelijk mogelijk is. Doe dus wat onderzoek als je een website laten maken en kies alleen een webdesigner die jou het CMS aanbiedt dat je begrijpt.

Hoe zit het met SEO?

Zoekmachine optimalisatie, of SEO, is een verzameling van methoden die als doel hebben je pagina’s hoger in de zoekmachine resultaten van Google en andere zoekmachines te krijgen. Hoe hoger je komt, hoe groter het aantal bezoekers dat je krijgt, want nagenoeg iedereen bekijkt alleen de eerste pagina met resultaten. Vraag de webdesigner waarbij je een WordPress website laten maken of ze doen aan SEO. Hoe is het CMS ingericht zodat je daar zelf aan kunt werken? Zonder SEO kan je website nog zo mooi zijn, maar hij blijft onzichtbaar. Kies dus alleen een designer uit die dat voor je in orde maakt.

Dit vind je misschien ook leuk...