Computer

Een MacBook met waterschade: wat nu?

Heeft jouw MacBook waterschade? Er is niks meer vervelend dan een laptop met waterschade. Allereerst betekent het dat jij jouw laptop niet kan gebruiken zoals normaal, maar daarnaast betekent het ook dat je de kans loopt dat je jouw MacBook door een professional moet laten repareren. Gelukkig zijn er op de dag van vandaag genoeg betrouwbare plekken te vinden die jouw MacBook met waterschade snel en voordelig repareren. In dit artikel geven we een aantal tips over wat jij het beste kan doen. 

Wat te doen bij een MacBook met waterschade?

Ongelukken kunnen altijd gebeuren. Vooral wanneer je de hele dag hard aan het werken bent aan jouw bureau, kan het altijd gebeuren dat jij per ongeluk een glas water laat omvallen en dat dit in jouw MacBook terecht komt. Op dat moment heeft jouw MacBook last van waterschade. Om te voorkomen dat jouw laptop verdere schade oploopt, is het beter om deze situatie serieus te nemen. Zet allereerst jouw MacBook uit, vooral wanneer het water op het toetsenbord is gevallen. Zo voorkom je dat het water jouw laptop verder aantast. Als je bang bent dat er grote schade is, kan je het beste direct met jouw MacBook met waterschade naar de reparatiewinkel gaan.

De waterschade op het moment verminderen

Als jouw MacBook waterschade heeft, is het van belang dat je zo zorgvuldig mogelijk de laptop droog veegt. Dit kan je allereerst doen met behulp van een microvezel doekje. Hiermee veeg je al het overtollige water, of andere vloeistof, op. Let vooral goed op op het gebied rondom het toetsenbord, het scherm en de ventilatie opening. Vergeet ook niet de USB-poorten en het trackpad. Zodra de grootste vochtvlekken weg zijn, is het tijd om secuur te werken. Neem bijvoorbeeld een wattenstaafje om de kleine plekken te bereiken en droog te vegen. Zodra je de grootste hoeveelheid hebt weggehaald, is het tijd om te kijken over er meer vocht in de MacBook zit. Leg jouw MacBook ondersteboven neer op een handdoek. Laat al het vocht weg druppen. Zelfs wanneer het lijkt alsof er niet veel vocht in zit, is het beter om de laptop minimaal 24 uur zo te laten staan. Zorg ervoor dat je jouw MacBook met waterschade nooit in rijst legt, niet in de zon legt en niet droog probeert te föhnen. De hitte kan voor beschadigingen zorgen en de rijst kan terecht komen in de kleine plekken van het apparaat wat voor kortsluitingen kan zorgen. 

Het opsturen naar de expert

Ben jij een beetje bang om jouw MacBook met mogelijke waterschade weer aanzet of een belangrijke USB weer aan jouw laptop te koppelen? Dan is het een slim plan om de MacBook door een professional schoon te laten maken. De professionals kunnen namelijk de laptop controleren en kunnen zo analyseren of er nog risico vormt. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Mac Kliniek voor jouw MacBook reparatie. zij helpen je graag verder met het repareren van jouw laptop, waaronder waterschade in jouw MacBook. Zij hebben de apparatuur en de kennis om bijvoorbeeld de achterkant van jouw laptop te openen en de batterij en andere onderdelen te controleren op schade. Blijf zelf af van deze onderdelen. Het moment dat je hier aan gaat sleutelen, vervalt namelijk de garantie op jouw laptop.

Dit vind je misschien ook leuk...