Cursus

Alles wat je moet weten over ITIL certificaat en AZ 900

ITIL en AZ 900 zijn twee van de populairste certificeringen in de IT-industrie. Ze worden veel gevraagd door organisaties die op zoek zijn naar gekwalificeerde IT-professionals. In deze blogpost zullen we alles bespreken wat je moet weten over deze certificaten, inclusief hun voordelen, benodigde vaardigheden en examenformaten. Dus als je geïnteresseerd bent in het behalen van deze certificaten of meer te weten wilt komen over hun waarde in de IT-industrie, lees dan vooral verder.

ITIL certification

ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library. Het is een populaire certificering die de IT-processen en -procedures vaststelt voor een organisatie. ITIL-certificering is bedoeld voor professionals die werken in IT Service Management (ITSM). Het richt zich op het verbeteren van de dienstverlening en het verminderen van de kosten voor een organisatie. Het ITIL-certificaat wordt aangeboden op verschillende niveaus, zoals Foundation, Intermediate en Expert. Het certificaat moet worden behaald door het afleggen van een examen, dat bestaat uit 40 meerkeuzevragen met een duur van 60 minuten. Het ITIL Foundation-certificaat is geldig voor levenslang, terwijl andere certificaten een hernieuwing vereisen na de geldigheidsduur.

AZ 900 certification

AZ 900 staat voor Microsoft Azure Fundamentals. Het is een entry-level certificering die is bedoeld voor professionals die willen werken met Microsoft Azure Cloud Services. Het helpt bij het begrijpen van de basisprincipes van Cloud Computing, zoals Cloud Computing-principes, Azure-diensten, veiligheid en privacy in Azure en Azure-prijzen en -ondersteuning. Het examen heeft 40-60 meerkeuzevragen die binnen 85 minuten moeten worden beantwoord. Het is een gecertificeerde Azure Administrator Associate, Azure Developer Associate of Azure Solutions Architect genomineerd.

Voordelen van ITIL en AZ 900-certificaten

Het behalen van een ITIL- of AZ 900-certificaat heeft een aantal voordelen, zoals het verbeteren van je carrièremogelijkheden en het verhogen van je salaris. Het geeft ook aan dat je beschikt over de vaardigheden en kennis die nodig zijn om concurrerend te zijn op de arbeidsmarkt. Een certificering kan ook helpen bij het ontwikkelen van je professionele netwerk en kan je vaardigheden verbeteren door inzichten te bieden in de beste praktijken en de nieuwste trends in de IT-industrie.

Vaardigheden die nodig zijn

Om ITIL of AZ 900-certificering te behalen, moet je beschikken over bepaalde vaardigheden, zoals praktische ervaring in IT Service Management (ITSM) en het werken met Azure Cloud Services. Het kunnen beheren, monitoren en rapporteren van IT-diensten is cruciaal voor het behalen van het ITIL-certificaat. Aan de andere kant moeten voor de AZ 900-certificering de fundamentele kennis van de Azure Cloud-services worden beheerst en moet inzicht worden ontwikkeld in verschillende Cloud Computing-principes.

Examenformaten

Het ITIL- en AZ 900-examen bestaat uit meerkeuzevragen en wordt meestal online of op locatie afgenomen. Het ITIL Foundation-examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen die binnen 60 minuten moeten worden beantwoord. Het AZ 900-examen bestaat uit 40-60 meerkeuzevragen die binnen 85 minuten moeten worden beantwoord. Om te slagen voor beide examens, moet je minimaal 65% scoren.

In deze blogpost hebben we besproken wat ITIL en AZ 900-certificaten zijn, de voordelen van het behalen van deze certificaten, de vaardigheden die nodig zijn en de examenformaten. Het behalen van deze certificeringen kan helpen bij het verbeteren van je carrièrekansen en salaris, evenals je professionele netwerk en vaardigheden te verbeteren. Als je geïnteresseerd bent in het behalen van ITIL of AZ 900-certificaten, zijn er veel trainings- en ondersteuningsmogelijkheden beschikbaar om je te helpen bij het voorbereiden op het examen. Onthoud echter dat het behalen van deze certificeringen inspanning en toewijding vereist, maar de resultaten zijn de moeite waard.

Dit vind je misschien ook leuk...