Winkelen

Abonnement versus prepaid

Toen we enkel nog maar konden bellen en sms’en met onze telefoons, maakten we gebruik van prepaid simkaarten. Bij een prepaid simkaart moet je beltegoed opwaarderen waarna je vervolgens dat bedrag weer kunt gebruiken om te bellen of sms’en. Vroeger haalde je beltegoed bij een winkel, tegenwoordig kun je dit ook erg eenvoudig online bestellen. Tevens is het natuurlijk ook mogelijk om prepaid internet te kopen. Want we kunnen op dit moment niet meer zonder het internet, binnen- en buitenshuis. Al snel kwamen telefoon abonnementen op de markt waardoor veel mensen overstapten van prepaid naar een abonnement. Beide vormen hebben voor- en nadelen. Deze bespreken we in dit artikel!

Abonnement

Veel mensen hebben een mobiel abonnement omdat ze ooit overgestapt zijn van een prepaid simkaart naar een abonnement. Maar ze hebben er nooit bij stilgestaan wat de mogelijkheden van een prepaid simkaart tegenwoordig zijn.

Voordelen

Aan het afsluiten van een abonnement zitten verschillende voordelen. Zo is het gemak dat je nooit hoeft om te kijken naar je beltegoed, één van de belangrijkste voordelen. Als je het juiste abonnement hebt, ga je nooit over je abonnement heen en hoef je hier niet druk over te maken.

Nadelen

Het grote nadeel van een telefoon abonnement is dat je net als alle andere abonnementen, ergens aan vast zit. Je sluit een abonnement meestal voor één of twee jaar af waarbij het uiteraard goedkoper is om hem voor 2 jaar af te sluiten. Tussendoor is het in principe niet mogelijk om het abonnement stop te zetten. Wil je dit wel? Dan betaal je extra. Ga je tijdelijk naar het buitenland waardoor je niks meer aan je abonnement hebt? Bij sommige providers is het wel mogelijk om je abonnement te bevriezen. Dan loopt hij op een later moment gewoon weer door.

Prepaid

Met een prepaid simkaart ben je flexibel en zit je nergens aan vast. Voor de één is het ideaal, voor de ander is het niet nodig.

Voordelen

Het grootste verschil tussen een abonnement en prepaid is de flexibiliteit. Dit is dan ook een belangrijk voordeel van een prepaid simkaart. Je bent flexibel en zit nergens aan vast met prepaid. Verbruik je normaal veel internet omdat je buitenshuis werkt maar werk je tijdelijk weer veel binnen? Dan is de kans groot dat je veel minder verbruikt omdat je veel op WiFi zit. Prepaid is dan ideaal. Dit geldt tevens wanneer je tijdelijk naar het buitenland gaat; met prepaid heb je de mogelijkheid tijdelijk je verbruik stil te zetten zonder hiervoor te betalen. We komen dan ook gelijk bij het volgende voordeel: je betaalt voor wat je verbruikt. Met een abonnement betaal je voor een bepaald aantal GB internet, als het goed is ga je hier niet overheen waardoor je dus voor een deel betaald dat je eigenlijk niet gebruikt. Met prepaid heb je hier geen last van.

Nadelen

Aanhakend op het laatst genoemde voordeel van prepaid, is beltegoed niet oneindig bruikbaar. In de meeste gevallen zit er een limiet aan en vervalt het bedrag als je het niet hebt verbruikt binnen een bepaald termijn. Een ander nadeel van prepaid is dat als je erg veel gebruik maakt van internet en/of belminuten/sms, het hoog in de kosten kan oplopen. Je kijkt dus ook goed naar je maandelijkse verbruik om te bepalen wat voor jou meer geschikt is.

Dit vind je misschien ook leuk...